Ginger's Sweetbox

A Belváros vadonatúj édesség -és delikátboltjának, a Ginger's Sweetbox-nak a hétköznapjai. Gasztroblog ilyen jellegű bolt megszületéséről, és ami ezzel jár. Sok recepttel, szubjektíven, mindenről. Ginger's SweetBox V. Párizsi u. 5. (H-P. 11-19h, Szo. 12-18h)

Facebook, magánszemélyként

Facebook, cégként

Friss topikok

TORIJAS

2010.04.26. 17:44

szerző: Ginger's Sweetbox

Ez a spanyolok egyik kedvenc reggeli finomsága, főleg húsvétkor. A szikkadt kenyérfélék felhasználásának persze egész Európában nagy hagyománya van. Főleg a franciák és az angolok képesek fejedelmi desszerteket készíteni belőle. Nekünk meg ott van a guba és a máglyarakás. Nem is beszélve a bundás kenyérről. A Torijas tulajdonképpen ennek az édes változata. Önmagában is finom, de a legjobb valamilyen öntettel.

Torijas

Hozzávalók

1 szikkadt bagett (kis szeletekre vágva)
4-5 dl langyos tej
1 kiskanál fahéj
pár csepp jó minőségű vanília kivonat
3-4 tojás sárgája enyhén felverve (+ fehérje a habhoz tálaláskor)
Olaj a kisütéshez

1 kiskanál fahéj (lehet variálni más fűszerrel is)
10 dkg cukor
1-3 kávéskanál méz
5dl folyadék (pl. víz és édes bor vagy likőr)

Tálaláshoz lehet: keményre vert cukros tojáshab akár csokiöntet vagy juharszirup

A fűszeres tejbe, majd a tojássárgába mártjuk a szeletkéket. Végül olajba kisütjük őket. Egy serpenyőben felére forraljuk a cukros mézes fahéjas alkoholos vizet. Ezt a szirupot öntjük a tálba helyezett kenyérszeletekre. A lényeg, hogy jól beszívják. Langyosan a legjobb.

Annyira szép…

Dead Can Dance - Toward the Within

 

 

Címkék: reggeli klip recept desszert spanyol konyha

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gingerssweetbox.blog.hu/api/trackback/id/tr902223588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása